Bureti de fag
Instructiuni de preparare Bureti de fag
Se spala ciupercile foarte bine, in mai multe ape fiindca ca au nisip mult, nu se curata decat baza tulpinilor. Dupa ce ne-am asigurat ca sunt spalate foarte bine vom pune toate ingredientele, in afara de usturoi si marar, intr-un vas acoperit, sa fiarba la foc mic. Cand se inmoaie ciupercile se opreste focul si se adauga mararul tocat si usturoiul taiat felii. Dupa ce se racesc se pun in borcane. Se servesc ca aperitiv, garnitura, oricum pentru ca sunt foarte bune si, atentie, nu contin colesterol! Eu le mananc goale, mi se pare ca sunt mai bune dacat orice friptura! Pofta buna!
Ingrediente Bureti de fag
bureti de fag 2 kg sau pleurotu
apa si otet de mere sau cidru cat sa ii acopere (se vor pune doua masuri de otet si una de apa)
3-4 foi de dafin
10-15 boabe de piper
o jumatete de legatura de marar
3-4 catei de usturoi
o lingura de sare de mare