Caneloni cu carne si sos bechamel
Instructiuni de preparare Caneloni cu carne si sos bechamel
Se fierbe pasta in apa cu sare si ulei 8-10 minute (cat scrie pe instructiuni). Se scot si clatesc cu apa rece, dupa care se pun pe hartie de bucatarie, sa se usuce, una langa alta ca sa nu se lipeasca.
Se prepara sosul bechamel: se prajeste o jumatate de ceapa taiata marunt in 40 g margarina, se adauga faina si laptele putin cate putin, amestecand incontinuu, se adauga sare si putina nucsoara si se lasa la foc mic 5-10 minute, pana se ingroasa.
Se prajeste cealalta jumatate de ceapa, se adauga carnea, ciupercile tocate, sare, piper si patrunjel si se lasa pe foc cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin si se amesteca cu 3 linguri de pasta de tomate. Se pune cate o lingura de compozitie pe fiecare foaie de pasta si se ruleaza.
Se acopera fundul unei tavi cu pasta de tomate si se aseaza caneloni. Se toarna sosul bechamel peste paste si pe deasupra se pune branza rasa. Se pun la cuptor 10-15 minute la foc tare.
Ingrediente Caneloni cu carne si sos bechamel
12 foi de caneloni
250 g carne tocata
100 g ciuperci in conserva
1/2 borcan pasta de tomate
branza
sare, piper, ulei, patrunjel
Pentru bechamel:
400 ml lapte
40 g faina
40 g margarina
1/2 ceapa
sare, nucsoara