Caracatita cu sos si macaroane scurte

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Caracatita cu sos si macaroane scurte

In primul rind se pune la "fiert" caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa!!! Caracatita are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare, traieste in apa sarata si carnea ei e sarata de la natura. Cind se evaporeaza toata apa obtinuta prin "fierberea" caracatitei, se ia de pe foc si se taie in bucatele mici, ca o maslina. Separat se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga sosul de rosii, se stinge cu vinul si daca e nevoie se adauga si putina apa. Se pune caracatita taiata cubulete. Se pune sare cu grija sa nu fie prea sarata mincarea, si piper dupa gust.

Ingrediente Caracatita cu sos si macaroane scurte

caracatita

1 ceapa mare sau doua mai mici

suc de rosii

1 pahar de vin alb

putin usturoi (la alegere)

sare si piper

Categorii