Caracatita imbatata in vin rosu

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Caracatita imbatata in vin rosu

Am avut norocul ca un prieten pescar sa ne ofere o caracatita abia scoasa din mare si ca sa nu o pun la congelator, imediat am si preparat-o. Am spalat-o, curatat-o si am taiat doar piciorusele, desi o puteti taia si in bucatele mai mici. La curatarea caracatitei proaspete, indepartati ochii cu ajutorul unui cutit ascutit si sacul de cerneala situat intre tentacule (are forma unui ochi), iar corpul sa-l curatati. Am adaugat-o in tigaie cu capac la foc mic in jur de 40 minute. Apa nu se pune pentru ca-si va lasa caracatita, numai in cazul in care mai necesita, vom adauga putina apa si vom fierbe cu capac deasupra. Dupa ce s-a fiert, adaugam uleiul de masline, foile de dafin si punem capacul pentru a fierbe inca 20 minute. Vom "stinge" cu vin rosu si mai lasam la fiert alte 20 minute. Punem caracatita intr-o farfurie, o stropim cu cateva picaturi de ulei de masline peste si cu otet de mere, un pic sare dupa gust si o ploaie de oregano peste. Pofta buna!

Ingrediente Caracatita imbatata in vin rosu

o caracatita mare proaspata ori congelata

oregano

piper

otet si sare dupa gust

100 ml ulei de masline

3-4 foi de dafin

200 ml vin rosu

Categorii