Carrot Cake cu fructe uscate

Timp de preparare 120 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Carrot Cake cu fructe uscate

Mixam uleiul, ouale intregi, zaharul si zaharul cu scortisoara pana cand totul devine cremos. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, si mixam la viteza mica pana cand se omogenizeaza. Adaugam morcovii dati pe razatoarea mica si scursi de apa, si apoi fructele uscate. Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava cu fundul detasabil de 28 cm. Dam totul la cuptor pana cand blatul devine auriu. Testati in permanenta cu scobitoare. La mine a durat cam 50 minute. Pentru crema: se face prin amestecarea si omogenizarea tuturor ingredientelor componente. O tinem la rece pana cand o vom utiliza. In acelasi fel procedam si cu glazura de branza. Cand blatul s-a copt, il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca, pentru a putea sa il tai. Am dat deci, blatul pe doua. Am unt cu crema de branza in interior, si am acoperit cu un strat de frosting de unt. Cu mana pe inima pot sa spun ca este unul dintre cele mai bune carrot cake-uri pe care le-am facut in ultima vreme. Dulce, usor umed si plin de crema de branza dulce. La final am decorat cu cativa fulgi de ciocolata neagra. Deci, daca aveti aniversari, divorturi si parastase, trebuie neaparat sa incercati acest tort de morcovi.

Ingrediente Carrot Cake cu fructe uscate

400 gr zahar to

350-400 gr faina cernuta

2 pliculete de zahar vanilat cu scortisoara (sau fara)

5 oua

un plic de praf de copt

350 ml de ulei de floarea soarelui

200 gr smochine uscate + 50 gr de stafide

3-4 morcovi potriviti

Crema:

500 gr branza de vaci grasa (lacteea am folosit eu)

350 gr zahar pudra

1 pliculet cu coaja de portocala

50 gr unt

Glazura:

450 gr unt

200 gr zahar pudra

Decor:

paiete de ciocolata neagra

Categorii