Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza
Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza - Cum se prepara Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza
Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza Carrot cake, sau tortul cu morcovi, este o prajitura cu o istorie fascinanta si un gust inconfundabil. Combinatia surprinzatoare de morcovi proaspeti, condimente aromate si o crema bogata de branza il transforma intr-un desert reconfortant si delicios, perfect pentru a fi savurat in orice moment al zilei. Cu radacini in Marea Britanie din secolul al XIX-lea, acest tort a castigat rapid popularitate in intreaga lume, devenind unul dintre cele mai iubite deserturi de casa. Faptul ca morcovii adauga o umiditate naturala si o dulceata subtila, iar condimentele imbogatesc gustul si aroma, face ca acest tort sa fie o alegere perfecta pentru cei care cauta un desert echilibrat si plin de savoare. Servit la ocazii speciale sau pur si simplu pentru a rasfata papilele gustative, carrot cake este o incantare pentru toti cei care il incerca.
Ingrediente Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza Ingrediente pentru blat: 250g morcovi, curatati si rasati 200g zahar brun 150ml ulei vegetal 3 oua 200g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara 1/2 lingurita ghimbir macinat O picatura de extract de vanilie Un praf de sare Ingrediente pentru frosting (crema de branza): 200g branza Philadelphia sau alta branza cremoasa 100g unt moale 200g zahar pudra 1 lingurita extract de vanilie Decor (optional): Nuci sau migdale macinate pentru presarat deasupraCum se prepara Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt. Intr-un bol mare, amesteca zaharul brun, uleiul si ouale pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si toate condimentele (scortisoara, nucsoara, ghimbirul) si amesteca bine. Incorporeaza morcovii rasati si extractul de vanilie in compozitia de mai sus si amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt omogenizate. Toarna compozitia rezultata in tava pregatita si niveleaza suprafata cu o spatula. Coace blatul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana cand este copt si trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul blatului trebuie sa iasa curata). Dupa ce blatul s-a racit complet, pregateste frostingul (glazura): intr-un bol mare, bate branza Philadelphia si untul moale pana cand devin pufoase si omogene. Adauga zaharul pudra si extractul de vanilie si continua sa mixezi pana obtii o crema fina. Intinde frostingul pe blatul de tort racit si niveleaza-l cu o spatula. Decora tortul cu nuci sau migdale macinate, daca doresti. Taie tortul in bucati si serveste-l alaturi de ice caffe latte sau lemon ice tea. Recomandam si Red velvet cake
Pofta buna!
Ingrediente Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza
Ingrediente Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza
Ingrediente pentru blat:
250g morcovi, curatati si rasati
200g zahar brun
150ml ulei vegetal
3 oua
200g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita ghimbir macinat
O picatura de extract de vanilie
Un praf de sare
Ingrediente pentru frosting (crema de branza):
200g branza Philadelphia sau alta branza cremoasa
100g unt moale
200g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
Decor (optional):
Nuci sau migdale macinate pentru presarat deasupra