Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

Reteta culinara Cartofi noi, cu salata verde si maioneza din categoria Salate. Specific Franta. Cum sa faci Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

 

Ieri am gatit din memorie o reteta care nu mi s-a mai intamplat de ceva vreme... in urma cu 20 de ani am mancat o salata de cartofi noua cu maioneza si multa salata verde in sudul Frantei. Nu stiu daca a fost o reteta din zona, sau din familia gazda, dar atunci mi s-a parut foarte buna. Iata ca abia acum m-am gandit sa o fac, in functie de ce aveam prin casa si bineinteles ca l-am schimbat putin, dupa gusturile mele: am adaugat mai multa maioneza si putina ceapa rosie, mai putin iute si mai gustoasa decat cea galbena. . Mi-a placut acest preparat pentru ca a iesit foarte bine: maioneza a dat un gust excelent cartofilor noi, iar salata verde a adus prospetime si racoare. O mancare foarte gustoasa si potrivita pentru o cina si nu numai...

8 cartofi roz 1 salata verde 1/2 ceapa rosie sare piper Pentru maioneza: 1 galbenus de ou fiert tare 1 galbenus de ou crud 2 lingurițe de muștar clasic 75-100 ml ulei de floarea soarelui suc de lămâie

Cartofii se spală și se fierb „în coajă”. Cand este gata, se lasa sa se raceasca putin, se curata de coaja si apoi se taie cubulete.

În timp ce cartofii fierb, pregătiți celelalte ingrediente: curățați ceapa, spălați și tocați mărunt, faceți o maioneză bine legată din ingredientele de mai sus și spălați, aruncați și tăiați salata verde.

Pune cartofii taiati cubulete pe o farfurie, asezoneaza cu: sare, piper si jumatate din cantitatea de ceapa tocata, adauga maioneza si amesteca usor. Se adauga apoi salata verde (pentru aspect, ca o coroana, in jurul cartofilor). Se presara deasupra restul de ceapa rosie tocata si apoi se da salata la frigider pentru 15-20 de minute inainte de servire (dar poate fi servita si imediat).

 

Ingrediente Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

8 cartofi roz

1 salată verde

1/2 ceapă roșie

sare

piper

Pentru maioneză:

1 gălbenuș fiert tare

1 gălbenuș crud

2 lingurițe de muștar clasic

75-100 ml de ulei de floarea soarelui

zeamă de lămâie

Categorii