Cas la borcane pentru iarna
Reteta culinara din categoria Conserve. Specific Romania. Cum sa faci Cas la borcane pentru iarna
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cas la borcane pentru iarna
Cu ani in urma, cand eram copii, punea mama branza la borcane in cantitati foarte mari, cred ca 20-25 de kg si pana in primavara nu mai aveam deloc. Erau alte timpuri, mancam de toate, in plus nu erau atatea produse ca si acum, iar branza era un aliment important si de baza. Anul acesta am cumparat niste cas sa punem la congelator, insa am mai primit cas in plus si chiar nu aveam ce face cu el. I-am propus mamei sa punem branza la borcane, ca in copilarie. Zis si facut! Am optat sa punem in borcane de 400 de gr, pentru ca nu suntem familie asa numeroasa. A iesit atat de grozava si este un mod de conservare al branzei foarte bun, mai ales daca nu aveti loc in congelator. O puteti manca cu mamaliga, o folositi la tarte, placinte sarate, saratele si alte retete delicioase! Nu va dau cantitatile la ingrediente, fiecare pune atat cat doreste. Eu am pus undeva la 5 kg de branza.
Ingrediente Cas la borcane pentru iarna
cas de oaie bine scurs de zer (sau poate fi de oaie cu vaca, depinde cum va place)
sare mare
unt