Castraveti murati in otet

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Castraveti murati in otet

Se aleg castraveti proaspeti de marime potrivita care se spala si se tin intr-un vas cu apa rece si putina sare timp de 3,4 ore, dupa care se spala din nou, se scurg si se aseaza in borcane. Se intercaleaza intre rânduri catei de usturoi taiati sau lasati intregi dupa preferinta. Se pregateste otetul astfel: se pune intr-un vas 1 l apa, 1/4 l otet, sarea, zaharul, foile de dafin,piperul si florile de marar pe foc si când clocoteste se opreste focul si se lasa la racit.Apoi se toarna in borcane si se leaga imediat cu doua rânduri de celofan. Se pastreaza la loc racoros. Ca sa fim si mai siguri ca se conserva foarte bine se pot pune pentru circa 15 minute borcanele la sterilizat.

Ingrediente Castraveti murati in otet

1 kg castraveti

1/4 L otet

1 L apa

50 gr. zahar

35 gr. sare

2-3 foi de dafin

boabe de piper

flori de marar

usturoi

Categorii