Castraveti murati Pikant fix -iute

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Castraveti murati Pikant fix -iute

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam la scurs si pe acestia. Curatam usturoiul si hreanul pe care il taiem apoi fasii. Borcanele sunt spalate si uscate dinainte. Asezam pe fundul borcanelor frunze de visin, marar si telina, si usturoiul.Apoi cladim castravetii in borcan si pe margini punem ardeii iuti si feliile de hrean.Daca va place usturoiul mult, mai puteti pune 1-2 catei. Intr-un vas pregatim apa cu otetul si Pikant fix-iute, o punem pe foc si o lasam sa fiarba 5 minute, invartind continuu.In apa am mai pus frunze si usturoi.Dupa ce a fiert, gustam apa si daca e cazul se mai poate asezona. Compozitia fierbinte o turnam peste castraveti si apoi inchidem( sigilam) borcanele cu capace etanse. Aceste muraturi nu mai necesita sterilizare. Pregatim o cutie pe care am captusit-o cu paturi, in care vom pune borcanele cu muraturi, le acoperim bine si le lasam asa pina cand se racesc. Apoi le scoatem si le depozitam in camara , la loc racoros si intunecos. Ne vom bucura de ele la iarna, alaturi de o friptura..... Pofta mare sa aveti ! http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/castraveti-murati-pikant-fix-iute.html

Ingrediente Castraveti murati Pikant fix -iute

10 kg castraveti

2 radacini hrean

cate 2 ardei iuti/borcan

cate 2-3 catei usturoi/borcan

frunze telina

frunze marar

frunze visin

2 pachete Pikant fix-iute la 3,5 l apa

apa- socotiti la 1 borcan de 5 l=2,5 l apa

la unul de 1,5 l= 0,75 ml apa

otet cate 600 ml la 3

5 l apa

Categorii