Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si margarina moale. Se intinde in forma circulara in strat uniform, presand usor cu dosul unei linguri. Taiem coaja a 2 portocale in cubulete mici, apoi cu o ceasca de zahar le punem pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul devine un caramel moale. Mixam frisca pana se intareste, apoi adaugam sucul de lamaie si portocale, coaja confiata si bucatele mici de mandarine. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se toarna peste frisca. Se toarna amestecul peste blatul de biscuiti dupa ce am decorat marginea formei cu rondele de mandarine. Se da la rece 2 ore, apoi preparam jeleul, dand intr-un clocot sucul de portocale amestecat cu plicul de gelle tort. Se toarna fierbinte deasupra prajiturii si se mai da la rece cel putin 30 minute. Pofta buna!

Ingrediente Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

(forma diametrul de 22 cm)

Blat biscuiti

150 g biscuiti maruntiti

150 g miez de nuca prajit si maruntit

125 g margarina moale

Umplutura

200 ml frisca lichida

o lingura de suc de lamaie

2 linguri suc de portocale

coaja de portocala caramelizata

bucati mici de mandarine

un plic de gelatina(10 g)

jeleul

sucul de la 2 portocale +un plic de jelle tort

Decor margine

4 -5 mandarine mici curatate de coaja si taiate felii rotunde.

Categorii