Cheesecake cu lime si zmeura (reteta 500)

Reteta culinara Cheesecake cu lime si zmeura (500) din categoria Torturi. Cum sa faci Cheesecake cu lime si zmeura (reteta 500)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu lime si zmeura (reteta 500)

 

Bine v-am regasit! In noul an n-am fost prea activa si mi s-au adunat destul de multe retete pe care urmeaza sa le postez. Am ajuns la reteta cu numarul 500 si mi-as fi dorit sa fie ceva spectaculos. Din pacate, nu prea am timp de retete sofisticate, in ultima perioada sunt tot pe repede inainte si peste doar cateva zile, pe 1 Martie ma intorc la serviciu, deci cu timpul voi sta si mai prost, dar asta e... Incercam sa le facem pe toate. :)  Cheesecake-urile sunt unele dintre deserturile noastre preferate. E drept ca le preferam pe cele fara coacere, cremoase si racoritoare, dar ne plac si cele coapte. De aceasta data, am optat pentru un cheesecake cu lime si jeleu de zmeura. M-am inspirat de la Simona Callas, doar ca eu am preferat sa fac un jeleu de zmeura, pentru ca mai aveam zmeura congelata, si bine am facut, pentru ca zmeura cu limeta se imbina foarte bine si rezulta un cheesecake aromat si foarte gustos. Nu am poze cu etapele, n-am considerat necesar, pentru ca acest cheesecake se face extrem de usor si drept vorbind, nici nu prea am timp de pozat, cam toate le fac pe repede inainte. Cu un picior in bucatarie, cu celalalt in camera, cu ochii pe pitica mea, care nu pierde nicio ocazie sa rastoarne casa, daca nu sunt cu ochii pe ea. Acum vrea sa pape singura si nu trebuie sa va mai spun ce se intampla daca o las singura . :)

Ingrediente Cheesecake cu lime si zmeura (reteta 500)

(tava diametru 26 cm)

Crusta: 

250 g biscuiti digestivi 

1 lingura zahar pudra 

100 g unt topit

Umplutura: 

1 kg branza de vaci cremoasa (Pilos Lidl) 

200 g smantana 

260 g zahar pudra 

5 oua 

100 g faina 

1 plic zahar vanilat 

coaja rasa si sucul de la o limeta

Jeleu de zmeura: 

300 g zmeura 

2 linguri zahar 

7 g gelatina 

2 linguri apa rece

Decor: 

200 ml smantana pentru frisca Dorna 

1 lingurita zahar pudra

Categorii