Cheesecake cu mandarine si ciocolata

Reteta culinara Cheesecake cu mandarine si ciocolata din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Cheesecake cu mandarine si ciocolata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu mandarine si ciocolata

 

Ce sa va spun despre aceasta minunatie?! Cum nu am stare de obicei si aveam si pofta de ceva dulce, m-am apucat sa fac acest cheesecake, pentru ca nu mi-a ajuns cozonacul de Craciun si pentru ca, tot uitandu-ma pe site-uri cu mancare si tot felul de dulciuri, m-a apucat o mare pofta. Si a trebuit sa fie musai cu portocale si ciocolata, o combinatie de vis as putea spune, racoritor, cremos, dar destul de consistent, un desert excelent pentru sarbatoare si care nu necesita prea mare efort! Il puteti prepara fara nici o grija de Anul Nou, cu o zi inainte, de preferabil, ca sa aiba timp sa se inchege perfect!

Ingrediente Cheesecake cu mandarine si ciocolata

diametrul formei 22 cm -24 cm (adica cum vreti)

Baza:

200 gr biscuiti simpli (sau digestivi)

1 lingura zahar pudra

100 gr unt topit

Crema:

450 gr branza mascarpone

250 gr crema de branza Philadelphia (speciala pentru cheesecake)

500 ml frisca lichida (min. 30% grasime)

15 gr gelatina granule (hidratata si dizolvata)

3 linguri zahar pudra

1 lingurita esenta de vanilie

1 conserva mandarine (mica de 200 gr)

1 lingurita esenta de portocale (optional)

Decor:

1 conserva mandarine (200 gr)

100 gr ciocolata amaruie (55% continut in cacao)

Categorii