Cheesecake cu visine la rece (fara coacere)

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu visine la rece (fara coacere)

Este un desert bogat, dens si foarte delicios. Ce-i drept necesita rabdare pana feliem prima portie, pentru ca pe langa timpul de gatire, trebuie sa stea la rece si cateva ore bune....! Cel mai bine, il preparați seara si il inaugurati a doua zi dimineata. Asta daca puteti dormi cu gandul ca aveti in frigider un desert super delicios..! Se spune ca acest cheesecake preparat la rece adica fara coacere) este prajitura lenesului, folosind frisca, crema de branza si gelatina, care leaga si intareste frumos stratul cu crema de branza. Desigur nu se poate compara, insa, cu cheesecake-ul copt, in care amestecul cu crema de branza devine consistent, dar ca sa fiu sincera mie imi place mai mult aroma parajiturii gatite la rece, avind si un aspect minunat, ramane sa incercati si sa ne spuneti daca a fost pe placul vostru. Dupa cum o sa vedeti si din imagini, eu am folosit visine proaspete, cu care am ornat prajitura si doar putin din siropul lor lasat atunci cand am scos samburii, asta pentru ca aveam musafiri si nu am mai avut timp sa mai fac jeleul, care in final trebuia amestecat cu visinile. Dar oricum a iesit o prajitura delicioasa..! Cum procedam? Mai intai vom zdrobi biscutii intr-o punga, cu ajutorul unui facalet si ii vom amesteca cu untul care a fost in prealabil topit (urmariti si imaginile postate, eu am folosit o punga mare pentru pisat biscuitii).Turnam untul peste biscuitii pisati si amestecam bine, apoi ii vom aseza intr-o formă (eu va recomand ca forma folosita sa fie cu peretii detasabili). Compoziția se preseaza bine,fie cu palmele, fie cu ajutorul unui obiect plat (de ex.un pahar de apa). Dupa ce am presat bine si totul este uniform, dam forma la frigider si ne ocumpam de crema. Mai intai vom hidrata gelatina in cateva linguri de apa calduta, pe care o vom lasa timp de 10 minute sa se lege. Ideal pentru ca desertul sa iasa perfect, e ca gelatina hidratata sa fie adaugata preparatului nostru, la temperatura camerei, sa fie cald si nu rece. Daca preparatul este prea rece, riscam ca gelatina sa nu se amestece bine si sa se solidifice neuniform.Intr-un bol vom pune branza cu zaharul pudra si laptele, mixam bine pana cand totul s-a omogenizat si a devenit ca o crema. In alt vas vom mixa frisca lichida si vanilia pana se intareste, dupa care vom adauga crema de branza. Gelatina o vom pune la baie de aburi pana se desface, dupa care o turnam peste crema (sa avem grija sa nu ajunga la puntul de fierbere si sa nu fie calda cand o punem peste crema), mixam bine, pana cand totul devine omogen. Amestecul de crema, branza si gelatina se va turna peste biscuitii din forma si dam din nou forma la frigider, pana se intareste. Intre timp pregatim fructele si jeleul.La mine, dupa cum vedeti din imagini, nu a mai fost timp sa fac jeleul, l-am ornat cu visine amestecate cu putin zahar pudra doar. Dar voi puteti sa duceti misiunea pana la capat, si sa ornati deliciosul tort cu jeleu si visine. Mie cel mai mult imi place jeleul amestecat cu fructele intregi si nu pasate, in primul rand pentru aspectul minunat, si in al doilea rand pentru gustul deosebit de placut si aromat. Acum ne ocupam de gelatina, pe care o vom hidrata in putin suc de visine, apoi procedam ca si la gelatina pentru crema. Dupa ce am terminat cu gelatina o vom turna peste restul sucului care a fost amestecat cu visinile. Scoatem prajitura din frigider si ornam toata suprafata si din nou o dam la frigider, cel putin 4 ore, măcar. De aceea, eu va recomand sa lasati prajitura sa se intareasca peste noapte, in felul acesta veti obtine un cheesecake perfect si usor de feliat. E o prajitura de sezon, delicioasa si o puteti face cu orice fel de fructe doriti sau chiar in combinatie. Iarna puteti folosi fructe congelate si sa ornati cu un jeleu amestecat cu fructe pasate la blender. Va doresc pofta buna! Specific: Iordania

Ingrediente Cheesecake cu visine la rece (fara coacere)

Pentru blat:

-260 g biscuiti digestivi

-100 g unt

Pentru crema:

-200 g branza topita kiri

sau crema de branza Kiri

-600 ml frisca lichida

-vanilie

-100 g zahar pudra

-15 g gelatina

-50 ml lapte caldut

-50 ml apa

Pentru stratul de jeleu de deasupra:

-0,5 kg visine proaspete

sau congelate

-150 ml zeama scursă de la fructe in procesul de scoaterea samburilor sau de dezghetare

-3 linguri zahar pudra

-1 plic de praf de gelatina (8-10 g)

Categorii