Cheesecake ornat cu coacaze si macarons

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake ornat cu coacaze si macarons

Mod de preparare Crema de branza se prepara foarte usor, se amesteca toate ingredientele cu mixerul. In general nu se mai pune si altceva in branza insa eu am adaugat niste coji de portocale confiate. Pentru a prepara blatul mai intai untul se freaca spuma cu 1/2 din cantitatea de zahar pana isi dubleaza volumul, se adauga pe rand galbenusurile, vanilia albusurile batute spuma tare cu restul de zahar. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si nessul, apoi le incorporam cu ingredientele lichide amestecand usor de jos in sus cu o paleta. Eu am facut putin diferit pentru ca mi s-a taiat untul, dar voi faceti asa cum specifica reteta. Tapetam o forma de tort, ideal ar fi cu peretii detasabili, cu hartie de copt, pe lateral ungem vasul cu ulei si presaram faina, punem apoi o jumatate din aluat si uniformizam cu o lingura, peste aluat punem crema de branza pe care la fel o intindem pe toata suprafata, apoi restul de aluat il intindem si pe acesta frumos pentru a da o forma placuta cheesecake-ului. Se baga vasul in cuptorul preincalzit la temperatura medie timp de 1 ora, 1 ora si jumatate, in functie de cuptorul pe care il aveti. Faceti testul scobitorii pentru a vedea daca s-a copt. Cand e gata se lasa sa se raceasca timp de 3-4 ore. Ornare: Pentru a face crema ganache incalziti smantana dar fara sa o aduceti in punctul de fierbere, ciocolata se topeste in baie de aburi sau in cuptorul cu microunde. Se amesteca ciocolata topita cu smantana si apoi se da la rece. Cand e complet rece se mixeaza, cu crema obtinuta se va imbraca tortul. Se orneaza dupa gustul fiecaruia. Eu l-am ornat cu macarons, gem de coacaze si cu coacaze.

Ingrediente Cheesecake ornat cu coacaze si macarons

Ingrediente blat:

200g unt

150g zahar

5 oua

250g faina

250ml lapte

50g cacao

3 pliculete de ne

1 plic praf de copt

1 fiola esenta vanilie

Umplutura:

500g crema branza (sau branza de vaci fin pasata)

50g smantana grasa

200g zahar

150g faina

4 oua

Coaja de la o lamaie

Crema ganache de ciocolata:

200 gr ciocolata de lapte

200 gr smantana pentru frisca

Categorii