Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Intr-o forma de tort (neunsa) cu inel pe margine, se aseaza un rind de piscoturi sampanie pe fundul formei ca sa acoperea toata suprafata si de jur imprejurul inelului in interiorul formei, pe inaltime, ca un gardut,unul linga altul, fara spatii. Intr-un castron mai mare se bate bine brinza,(folosim mixerul) cu 250 gr. zahar plus vanilia, dupa care se adauga zeama si coaja de lamiie si se mai amesteca putin pina se incorporeaza totul. In alt castron, mai mic, se bate frisca lichida pina incepe sa se ingoase, adaugam restul de zahar, se bate bine pina frisca devine groasa, dar sa nu se faca unt. Frisca se adauga in compozitia de brinza si se amesteca bine.Jumatate din aceasta compozitie se pune in forma de tort peste piscoturi, se intinde, se aranjeaza piscoturile ramase peste crema,(ca sa fie ca a 2-a felie de blat de tort) si se pune jumatatea cealalta de crema peste al 2-le rind de piscoturi. Deasupra se pune compozitia de visine, se intinde usor pe toata suprafata. Se poate garnisi cu un virf de menta verde(optional). Se acopera si se pune la frigider peste noapte. (cine are rabdare!!!? atit de mult???). Numai inainte de a servi se scoate inelul de la forma de tort. Pare greu de executat, dar este ff usor. Ieftina, buna, nu trebuie coapta! Pofta buna! Aproximativ 12 portii.

Ingrediente Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

- 2oo gr. piscoturi sampanie

- 1 pachet brinza Philadelphia 250 gr.- la

temperatura camerei (sa fie moale!)

- 250 gr.plus 1 lingurita zahar to

divizat

- 2 lingurite vanilie extract sau zahar vanilat

2 pli-

culete

- 2 lingurite zeama de lamiie

- 1 lingurita coaja rasa de lamiie (data pe razatoarea

cu gaurele mici)

- 500 ml frisca lichida

- 750 gr (1 cutie mare) de visine pt umplutura

placinta* sau "pie filling" (*cine nu are poate

folosi compot cu visine in care se adauga 2 lingurite

de amidon se pune pe foc mic doar sucul de la compot

in care s-a adaugat si dizolvat in prealabil amido-

nul cind este legat ca o smintina

nu prea groasa,se

ia de pe foc,se pun visinile inapoi

se amesteca usor

se pune la frigider.

Categorii