Chifle moi - tip hamburger

Instructiuni de preparare Chifle moi - tip hamburger
Se framanta o coca din toate ingredientele . Daca aveti masina de paine, setati pe programul de framantare - o ora jumatate.
Daca doriti sa framantati la mana, se dizolva drojdia in putin lapte caldut, se adauga un praf de faina si putin zahar si se lasa sa creasca maiaua.
Se toarna peste faina, se adauga ingredientele solide si untul, apoi se toarna laptele incet, framantandu-se pana se incorporeaza. Se lasa la crescut o ora jumatate.
Cand s-a terminat programul de framantare se scoate si se modeleaza chifle cu mana (circa 8 bucati). Se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau tapetat cu hartie de copt si se mai lasa la crescut pana isi dubleaza volumul .
Optional, inainte de a se introduce la cuptor, se ung cu ou batut si se presara seminte. A sarit peste aceasta etapa, le-am facut special pentru bebe nazdravan care nu are voie sa pape seminte.
Se introduc la cuptorul preincalzit in prealabil la 200 grade pentru circa 20 minute. Se scot cand s-au rumenit si se lasa la racit pe un gratar metalic.
Ingrediente Chifle moi - tip hamburger
500 g faina
300 ml lapte
2 linguri zahar
o lingura miere
40 g unt
o lingurita jumatate de sare
un plic de drojdie uscata