Chifle pentru burgeri facute in casă.

Reteta culinara Chifle pentru burgeri facute in casă. din categoria Cook and smile. Specific Romania. Cum sa faci Chifle pentru burgeri facute in casă.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chifle pentru burgeri facute in casă.

 

Am făcut aceste chifle,pur și simplu delicioase pentru că am avut invitati in weekend si cele de cumparat au cam mult zahăr.

Pentru aluat: 500 g faina 000 50 g unt minim 82% 100 ml apa 210 ml lapte gras 15 g drojdie proaspata sau 4 g drojdie uscata 22 g zahar 11 g sare 1 ou Pentru uns: 1 galbenus 2 linguri de lapte mac

Pentru aluat: amestecam apa, laptele si untul si le punem pe foc pana se topeste untul. Nu lasam sa fiarba. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca atata timp pana putem pune degetul in lichid si nu ne ardem.Intre timp amestecam 300 g faina cu drojdia sfaramata si cu zaharul. Adaugam lichidul usor racit, omogenizam bine dupa care adaugam si oul intreg. In final adaugam si restul de faina amestecata cu sare si framantam un aluat lejer si usurel pe care nu il lasam deloc la dospit, ci il prelucram imediat. Cum se modeleaza painicile pentru hamburger? Pentru a da o forma frumoasa unor chifle nu este suficient sa smulgem cate un pumn de aluat si sa-l asezam pur si simplu in tava. Aluatul necesita un pic de prelucrare prealabila. Incepem cu portionarea cu ajutorul unei raclete sau a unui cutit. Daca smulgem cu pumnul, nenorocim aluatul si nu va mai creste uniform. Va recomand sa lucrati cu cantarul chiar daca reusiti sa le impartiti si ochiometric, o chifla va avea undeva intre 115 si 120 g. Impartim aluatul in 2 jumatati, apoi in sferturi. Veti obtine 8 portii (eu am 16 pentru ca am facut portie dubla). Luam o bucatica (in timp ce pe celalalte le acoperim cu folie de plastic pentru a nu se usca) si formam un disc din el. Tragem usor de margine cate un pic si aducem la mijloc si procedam asa de jur imprejur. In final punem bila de aluat pe masa (cu parte lipita in jos), o rotim intre palme si o asezam apoi pe hartia de copt. Am asezat 8 chifle intr-o tava si 8 in cealalta. Voi veti avea o sigura tava. Le-am lasat la dospit acoperite cu un stergar curat de bucatarie timp de 45 de minute. Dupa trecerea celor 45 de minute au crescut considerabil in volum. Am luat o alta tava si am apasat usor chiflele cu ea. Astfel le-am aplatizat cam cu 1 cm in jos. (nu vrem sa fie foarte bombate). Am ales sa ung chiflele pentru hamburgher cu un galbenus frecat cu 2 linguri de lapte. Doar sa aiba un usor luciu, fara sa formeze insa crusta specifica oului. Deasupra am presarat seminte de susan, de in, de floarea soarelui si sare neagra. Puteti sa nu presarati nimic si sa lasati chiflele simple. Am obtinut astfel cate 4 chifle din fiecare fel. Voi veti avea cate 2 din fiecare fel. Am preincins cuptorul la 200 C cu ventilatie (treapta inalta la cele cu gaz). Chiflele se coc 13-15 minute la 200° C pe sina media, pe functia sus+jos+ventilatie sau pe treapta mare la cuptoarele obisnuite. Daca sunt rumene, se scot din cuptor.

Ingrediente Chifle pentru burgeri facute in casă.

Pentru aluat:

500 g faina 000

50 g unt minim 82%

100 ml apa

210 ml lapte gras

15 g drojdie proaspata sau 4 g drojdie uscata

22 g zahar

11 g sare

1 ou

Pentru uns:

1 galbenus

2 linguri de lapte

mac

Categorii