Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

Reteta culinara Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză din categoria Cook and smile. Cum sa faci Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

 

Azi m-am jucat putin! Sper sa va placa ideea! Nu, nu l-am inventat eu, ci doar l-am recreat pe gustul lui Panacris;) O combinatie de dulce si sarat! Cred că poate intra cu succes în colecția de „Rețete de Paște” ediția 2021!   Această rețetă mă bântuie de ceva vreme, iar dacă am tot răzuit frigiderul și am găsit niște căpșuni pe care nimeni nu le-a mai dorit, că nu sunt prea dulci, așa că prin fire, în acest timp, am considerat că este timpul să testez asta reteta interesanta. După ce m-am uitat la diverse rețete pe net, am ajuns la această variantă. Vă asigur că este foarte fin, mă rog pentru cei cărora nu le place combinația cu crochetele de brânză, o pot mânca ca atare, la desert. Bafta si bafta! 

Căpșuni 500 g, zahăr tos aprox. 250 g, miere 2 linguri, crema de branza usor sarata 200 g, vin rosu dulce sange taur aprox. 200 ml, crochete cu branza de capra aprox. 200 g.

Curățați căpșunile, apoi puneți-le într-un bol, adăugați zahărul și vinul și aduceți la fiert la foc mic până se topește zahărul și obțineți un fel de compot.

Se pune apoi intr-un blender, alaturi de miere si crema de branza si se paseaza energic pana se obtine o supa cremoasa.

Supa se lasa la racit cca. 2 ore, apoi se serveste cu crochete de branza.

Se ornează cu sferturi de căpșuni și frunze de mentă proaspătă.

Ingrediente Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

Căpșuni 500 g, Zahăr tos cca. 250 g, Miere 2 linguri, Brânză cremoasă de vaci ușor sărată 200 g, Vin roșu dulce Sânge de taur cca. 200 ml, Crochete din brânză de capră cca. 200 g.

Categorii