Chiftele de ton si salsa de porumb

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chiftele de ton si salsa de porumb

Se scurge tonul, se pune intr-un castron, se adauga painea stoarsa, ceapa tocata marunt si morcovul ras fin, calite in 2 linguri ulei, patrunjel taiat marunt, faina, sare, piper si se amesteca foarte bine compozitia. Cu palmele umede, se formeaza chiftelute rotunde, se pun pe hartie de copt in tava si se lasa la cuptor 30 minute, pana se rumenesc. In acest timp, se scurge porumbul, se clateste cu apa rece, se pune intr-un castron cu ardeiul taiat marunt, ceapa de asemenea, sare, piper, putin ulei, otet dupa gust, iar la final, patrunjelul taiat marunt si se amesteca totul bine. Pe farfurie, se pune pe mijloc salsa, iar alaturi chiftelute.

Ingrediente Chiftele de ton si salsa de porumb

2 conserve mici de ton maruntit Rio Mare

1 morcov

1 ceapa

2 felii de paine inmuiate in lapte

2 linguri faina

sare

piper

patrunjel verde

Salsa:

1 conserva boabe de porumb

1/2 ceapa rosie

1 ardei iute

patrunjel verde

sare

piper

ulei

otet dupa gust

Categorii