Chiftelute cu creveti
Instructiuni de preparare Chiftelute cu creveti
Crevetii se curata, se toc marunt ,apoi se adauga peste carnea tocata si se amesteca bine.Ardeiul gras se toaca marunt,soia verde se fierbe in apa cu sare pentru cateva minute.
Peste carnea tocata se adauga cele 4 linguri de apa,sake,sare si piper,se amesteca bine cu mana.Ghimbirul se taie marunt si se adauga peste carnea tocata impreuna cu ardeiul gras tocat si soia verde.
Se adauga amidonul se amesteca bine ,apoi se fac chiftelute si se prajesc in tigaie cu putin ulei.Catelul de usturoi se taie in lungime in 3-4 parti apoi se pune printre chifelute.
Cand usturoiul si-a schimbat culoarea se scoate din tigaie.Se prajesc pe ambele parti.Se pregateste sosul cu ingredientele de mai sus.Se adauga peste chiftelute.
Ingrediente Chiftelute cu creveti
250 g carne tocata
250 g crevet
1 ardei gras rosu
1 lingurita ghimbir
100 g soia verde
1 lingura sake sau vin alb
4 linguri apa
1 catel usturoi
2 linguri amidon
sare
piper si putin zahar
SOS:
1 lingura sake
1 lingurita zahar
2 linguri sos de soia
1 lingurita piper de szechwan aici detalii
1 lingurita apa
putina pudra de ardei iute
1 lingurita ghimbir
1 lingura ulei susan