Paste cu creveti si mazare
Instructiuni de preparare Paste cu creveti si mazare
Uleiul se incinge intr-o tigaie apoi se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde .Se adauga crevetii si se calesc 1 minut.
Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mare pana cand o parte din lichid s-a evaporat.Se sareaza, dupa gust, si se adauga chili si boia de ardei dulce.
Se amesteca, se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul.Intre timp se fierb pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se mazarea in ultimele 2 minute de fierbere.Se scurg si se amesteca cu compozitia din tigaie.
Ingrediente Paste cu creveti si mazare
200 g paste
1 conserva (400 gr) mazare, scursa
2 linguri ulei de masline cu aroma de usturoi si ardei
3 catei de usturoi, tocati
200 g creveti decorticati
150 ml vin alb
sare de mare
¼ lingurita praf de chili
½ lingurita boia de ardei dulce
1 lingura patrunjel proaspat tocat