Paste cu creveti si mazare

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Paste cu creveti si mazare

Uleiul se incinge intr-o tigaie apoi se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde .Se adauga crevetii si se calesc 1 minut.

Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mare pana cand o parte din lichid s-a evaporat.Se sareaza, dupa gust, si se adauga chili si boia de ardei dulce.

Se amesteca, se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul.Intre timp se fierb pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se mazarea in ultimele 2 minute de fierbere.Se scurg si se amesteca cu compozitia din tigaie.

Ingrediente Paste cu creveti si mazare

200 g paste

1 conserva (400 gr) mazare, scursa

2 linguri ulei de masline cu aroma de usturoi si ardei

3 catei de usturoi, tocati

200 g creveti decorticati

150 ml vin alb

sare de mare

¼ lingurita praf de chili

½ lingurita boia de ardei dulce

1 lingura patrunjel proaspat tocat

Categorii