Jambalaya cu pui, creveti si chorizo
Instructiuni de preparare Jambalaya cu pui, creveti si chorizo
Puiul se asezoneaza si se taie bucati. Intr-o oala incapatoare se pun cateva linguri de ulei, in care se prajeste puiul si carnatii taiati felii.
Dupa 5 minute, cand s-au rumenit, se adauga ceapa, ardeii si telina, impreuna cu dafinul, cimbrul, putina sare si piper. Se prajes,c amestecand din cand in cand, vreo 10-12 minute, pe foc mediu.
Cand legumele s-au muiat putin, se adauga usturoiul si ardeiul iute, se amesteca vreun minut, apoi se toarna rosiile si supa de pui.
Se aduce tot la punctul de fierbere, se da focul mic, si se lasa la bulbucit vreo juma' de ora, apoi se adauga orezul. Se amesteca din cand in cand si se mai lasa pe foc vreo 15-20 de minute, pana ce orezul e bine facut. Se adauga si crevetii , se mai astepta 3-4 minute, se amesteca si patrunjelul si - gata.
Poti sa pui jambalaya in farfurii. Merge si-o salata verde langa, dreasa cu lamaie, dar o sa inteleg daca nu aveti chef pentru ca va e prea pofta sa mai asteptati si dupa asta.
Ingrediente Jambalaya cu pui, creveti si chorizo
6 pulpe de pui
sare de mare si piper proaspat rasnit ulei de masline
300 g de chorizo proaspat 1 ceapa mare, curatata si taiata bucati
1 ardei verde, taiat cuburi
1 ardei rosu, manipulat ca mai sus 4 tulpini de telina, taiate bucati
4 frunze de dafin
4 fire de cimbru
6 catei de usturoi, curatati si taiati marunt
1 lingurita de ardei iute maruntit
1 conserva de rosii taiate cuburi
1,5 litri de supa de pui
700 g de orez cu bobul lung
16-20 creveti jumbo
o mana de patrunjel proaspat