Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46 din Best soups in the World

Reteta culinara Chupe de camarones- supa peruana de creveti. nr.46 din Best soups in the World din categoria Supe. Specific Peru. Cum sa faci Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46 din Best soups in the World

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46 din Best soups in the World

 

Va prezint o supa atipica prin prizma faptului la cum sunt combinate ingredientele. Am facut-o prima oara,la inceput am fost reticienta la adaugarii branzei de vaci in supa. Era si este o noutate pentru mine,insa la sfarsit,cand am gustat-o ,am zis:perfect!  Sursa  de inspiratii cu mici modificari o gasiti aici  Indrazniti si o preparati,merita.      

600 g creveti curatati si eviscerati o ceapa rosie 4. catei usturoi 2 -3 linguri masline 4 cani de supa de peste 250 g carofi spalati si taiati cubulete 300g dovleac taiat cubulete un stiulete porumb crud taiat roti cu grosimea de 2 cm o rosie tocata 2 linguri orez 1 1/2 lingurita de pasta de rosii 1 lingurita oregano 1/2 cana mazare congelata 1/2 cana lapte evaporat 2-3 linguri. branza proaspata cate un ou pentru fiecare portie sare si piper dupa gust fulgi de ardei iute(optional)

Intr-o oala incapatoare,incalzim uleiul la foc mediu.Adaugam ceapa si sotam 3-5 min,pana. se inmoaie.

Adaugam usturoiul si mai sotam 1-2 min.

Adaugam cubuletele de cartofi,dovleacul,porumbul,rosiile,orezul,pasta de rosii si oregano,amestecam   si adaugam stocul de peste.Fierbem 20 min.

Adaugam crevetii,mazarea,laptele evaporat si branza.Amestecam si mai fierbem 2-3 min.

Se potriveste de sare si piper dupa gust.

Se serveste cu cate un ou posat la fiecare portie.

Supa este gata!

Pofta mare!

 

Ingrediente Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46 din Best soups in the World

600 g creveti curatati si eviscerati

o ceapa rosie

4. catei usturoi

2 -3 linguri masline

4 cani de supa de peste

250 g carofi spalati si taiati cubulete

300g dovleac taiat cubulete

un stiulete porumb crud taiat roti cu grosimea de 2 cm

o rosie tocata

2 linguri orez

1 1/2 lingurita de pasta de rosii

1 lingurita oregano

1/2 cana mazare congelata

1/2 cana lapte evaporat

2-3 linguri. branza proaspata

cate un ou pentru fiecare portie

sare si piper dupa gust

fulgi de ardei iute(optional)

Categorii