Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46 din Best soups in the World
Reteta culinara Chupe de camarones- supa peruana de creveti. nr.46 din Best soups in the World din categoria Supe. Specific Peru. Cum sa faci Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46 din Best soups in the World
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46 din Best soups in the World
Va prezint o supa atipica prin prizma faptului la cum sunt combinate ingredientele. Am facut-o prima oara,la inceput am fost reticienta la adaugarii branzei de vaci in supa. Era si este o noutate pentru mine,insa la sfarsit,cand am gustat-o ,am zis:perfect! Sursa de inspiratii cu mici modificari o gasiti aici Indrazniti si o preparati,merita.
600 g creveti curatati si eviscerati o ceapa rosie 4. catei usturoi 2 -3 linguri masline 4 cani de supa de peste 250 g carofi spalati si taiati cubulete 300g dovleac taiat cubulete un stiulete porumb crud taiat roti cu grosimea de 2 cm o rosie tocata 2 linguri orez 1 1/2 lingurita de pasta de rosii 1 lingurita oregano 1/2 cana mazare congelata 1/2 cana lapte evaporat 2-3 linguri. branza proaspata cate un ou pentru fiecare portie sare si piper dupa gust fulgi de ardei iute(optional)Intr-o oala incapatoare,incalzim uleiul la foc mediu.Adaugam ceapa si sotam 3-5 min,pana. se inmoaie.
Adaugam usturoiul si mai sotam 1-2 min.
Adaugam cubuletele de cartofi,dovleacul,porumbul,rosiile,orezul,pasta de rosii si oregano,amestecam si adaugam stocul de peste.Fierbem 20 min.
Adaugam crevetii,mazarea,laptele evaporat si branza.Amestecam si mai fierbem 2-3 min.
Se potriveste de sare si piper dupa gust.
Se serveste cu cate un ou posat la fiecare portie.
Supa este gata!
Pofta mare!
Ingrediente Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46 din Best soups in the World
600 g creveti curatati si eviscerati
o ceapa rosie
4. catei usturoi
2 -3 linguri masline
4 cani de supa de peste
250 g carofi spalati si taiati cubulete
300g dovleac taiat cubulete
un stiulete porumb crud taiat roti cu grosimea de 2 cm
o rosie tocata
2 linguri orez
1 1/2 lingurita de pasta de rosii
1 lingurita oregano
1/2 cana mazare congelata
1/2 cana lapte evaporat
2-3 linguri. branza proaspata
cate un ou pentru fiecare portie
sare si piper dupa gust
fulgi de ardei iute(optional)