Ciolomada (muratura asortata)

Timp de preparare 24 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciolomada (muratura asortata)

Curatam gogosarii si ardeii de samburi, ii spalam, ii taiem bucatele, adaugam castravetii spalati, taiati bucatele, varza taiata bucatele mici, presaram piper boabe, adaugam cam 2 radacini de hrean potrivite(curatate, spalate si taiate bucati), apoi se adauga pt fiecare kg de leguma 100 ml otet, 100 g zahar, 1 lingura sare neiodata, ½ lingurita salicilat. Se amesteca totul bine, se lasa sa stea 24 h, dupa care se pune muratura in borcane, se toarna si zeama rezultata, se leaga sau se capacesc borcanele si se aseaza in camara. Aceasta muratura puteti sa o pregatiti din cate kg de legume aveti la indemana. Trebuie insa sa respectati cantitatile de sare, zahar, salicilat, raportate la cantitatea de legume ce o pregatiti. Eu am avut 1 kg castraveti, 1 kg gogosari, 1 kg ardei, 1 kg varza. A rezultat 1 borcan de 3 litri si un borcanel de 800 g. Daca doriti o salata rapida, pe care nu o pastrati pt iarna, nu puneti salicilat.

Ingrediente Ciolomada (muratura asortata)

castraveti

gogosari

ardei

varza

gogonele

conopida (optioanal-eu nu am pus conopida ca nu ne place si gogonele nu am avut)

marar

cimbru

foi de dafin

hrean

boabe de piper

otet

zahar

sare neiodata

salicilat

Categorii