Ciorba de peste

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de peste

Intr-o cratita se toarna apa si se pune la fiert. Se pregatesc legumele spalte si curatate: morcovii-rondele, ceapa taiata marunt, cartofii-cubulete, radacina de telina data prin razatoare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati o lingura de sare si legumele. Fierbeti 20-30 minute. Se adauga orezul la fiert pentru 10-15 minute Cand legumele si orezul sunt fierte, se aduga pestele pentru maxim 10 minute la foc mic. Potriviti cu sare, adaugati verdeata, acriti cu bors sau suc de lamaie, stingeti focul. Acoperiti cu un capac cratita si lasati 20-30 minute sa se patrunda Daca nu se adauga borsul sau sucul de lamaie aveti o supa de peste delicioasa.

Ingrediente Ciorba de peste

Peste 400-500 gr -orice peste preferati (sau bucati care nu le puteti prepara altfel: cap

coada)

2 buc. medii cartofi

2 buc. medii ceapa alba

0,5-1 buc. ardei rosu

1/4 buc. radacina telina

2-3 linguri. orez

1 lingura sare

300-500 ml bors de casa

1 legatura patrunjel verde

Categorii