Ciorba de peste

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de peste

Morcovii si ceapa, se curata, se spala, se taie cubulete, sau cum doriti, se pun la fiert in 2 l apa. Dupa 15 minute de fiert, adaugati orezul spalat, cartoful curatat, spalat si taiat cubulete, continuati fierberea. Intre timp, separat in putina apa fierbeti carnea de peste, nu dureaza mult, cam 10 minute. Cand carnea de peste este fiarta, luati vasul deoparte, scoateti carnea si eliminati oasele. Zeama rezultata se strecoara in oala cu zarzavatul deja fiert, unde adaugati si bucatile de peste. Acriti ciorba cu otet, potriviti gustul de sare, clocotiti ciorba 1 minut, dupa care stingeti focul. Dregeti mancarea cu galbenusul de ou frecat cu 1-2 linguri de smantana. Deasupra presarati verdeata tocata marunt. Serviti cu felii de lamaie.

Ingrediente Ciorba de peste

Am cumparat din supermarket un somon Alaska congelat

de aproape 3 kg. Acasa l-am transat

astfel ca o parte din el a sfarsit in tigaie

capul si coada le-am folosit la ciorba

dar fiind foarte mare

bucata ce a mai ramas am pus-o mai departe la congelat. Magazinul e foarte aproape de casa

iar pestele nu s-a dezghetat

de aceea am indraznit sa pastram in congelator ceea ce a mai ramas.

Ingrediente: carne de peste (am folosit cap si coada de somon Alaska)

2 morcovi

1 ceapa mica

1 cartof

1 lingura orez

otet

frunze verzi de patrunjel

leustean si marar

sare

smantana

1 galbenus de ou

felii de lamaie

optioanal usturoi.

Categorii