Ciuperci champignon cu quinoa

Reteta culinara Ciuperci champignon cu quinoa din categoria Salate. Cum sa faci Ciuperci champignon cu quinoa

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciuperci champignon cu quinoa

 

Dacă ești în post sau vrei doar o masă sănătoasă, bogată în proteine, această rețetă poate fi o opțiune.

400 gr ciuperci ciuperci 100 gr quinoa alba 1 lingura ulei de masline 1 crenguță de rozmarin 2 catei de usturoi sare piper negru proaspăt măcinat suc de lamaie dupa gust patrunjel verde 1 lingură amestec de legume uscate Treceți rapid ciupercile într-o sită printr-un jet de apă rece și scurgeți-le. Tăiați ciupercile în sferturi după ce le tăiați puțin din cozi. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline. Adăugați usturoiul și crenguța de rozmarin. Cand usturoiul si-a eliberat aroma se adauga ciupercile. Stoarceți sucul de lămâie și acoperiți cu un capac. Pune ciupercile pe foc pana se inmoaie si s-a scurs toata zeama, si s-au rumenit putin. Daca este nevoie mai adaugam putina apa. Cand sunt aproape gata se adauga sare si piper dupa gust. Puneți quinoa într-un bol, acoperit cu apă rece timp de o jumătate de oră, apoi scurgeți. Se pune pe foc intr-o oala acoperita cu capac, impreuna cu 300 ml apa si amestecul de legume timp de 10 minute sau pana se absoarbe apa. Oprim focul si mai lasam cateva minute acoperit.

Ingrediente Ciuperci champignon cu quinoa

400 gr ciuperci champignon

100 gr quinoa alba

1 lingura ulei de masline

1 crenguta de rozmarin

2 catei de usturoi

sare

piper negru proaspat macinat

zeama de lamaie dupa gust

patrunjel verde

1 lingura amestec de legume uscate

Categorii