Clafoutis cu ananas proaspat

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Clafoutis cu ananas proaspat

Am amestecat laptele cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si faina cernuta, apoi am lasat amestecul la oparte sa se odihneasca. Ananasul curatat si taiat cubulete l-am calit in putin unt cu vreo 2 linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat. Cand s-a inmuiat, am scos ananasul impreuna cu cateva linguri din zeama lasata intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt. Am turnat deasupra compozitia de lapte si am dat la cuptor pentru aproximativ 20-25 min pe foc mare. In acest timp nu se deschide usa cuptorului pentru ca se lasa prajitura. Sursa: www.culinar.ro

Ingrediente Clafoutis cu ananas proaspat

Pentru aluat:

*4 oua

*270 ml lapte

*60 g zahar to

*100 g faina

*un varf de cutit de sare

*esenta vanilie

Pentru umplutura:

*putin unt pt calit

*2 linguri de zahar

*1 pliculet zahar vanilat

*1 ananas proaspat

curatat si taiat cubulete

Categorii