Pasca poloneza in 2 culori

Reteta culinara Pasca poloneza in 2 culori din categoria Prajituri. Specific Polonia. Cum sa faci Pasca poloneza in 2 culori

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pasca poloneza in 2 culori

 

De Paște am pregătit această pască. Este delicioasă și foarte ușor de pregătit și v-o recomand cu drag. eu m-am inspirat de la Alex Cirtu, căruia îi mulțumesc pentru rețetă.

-Pentru compozița albă: 400 g brânză de vaci, scursă 100 g mascarpone 80 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 3 ouă 100 g unt la temp camerei (moale) 1 lingură esență de rom 1 lingură esență de portocală sare 80 g griş 50 g ciocolată neagră 57%-65% (bănuți/tocată) -Pentru compoziția neagră: 150 g unt la temp camerei (moale) 140 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 1 lingură esență de vanilie 3 ouă 300 ml smântână de gătit 32% 75 g cacao 300 g făină 15 g praf de copt ½ linguriță sare 20g merișoare 150 ml lapte -pentru glazură: 100 g ciocolată neagră (50% cacao) 100 ml smântână pentru frișcă

Se mixează (cu un mixer vertical) brânza cu ouăle, crema mascarpone, untul moale, zahăr pudră cu aromă de vanilie, esențele și grisul. La final se adaugă bănuții de ciocolată și se omogenizeaza totul bine. Pentru blat, se adaugă untul la temperatura camerei în bolul mixerului, sare și zahărul pudră și se mixează până când devine cremos. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare. Se adaugă cacao și se mixează bine apoi se adaugă smântâna de gătit și se omogenizează. La final se adaugă făina cernută cu praful de copt și se omogenizează compoziția. Se adaugă merișoarele și se amestecă ușor. Se tapetează fundul tăvii (26cm) cu hârtie de copt, se ung pereții tăvii cu unt. Se toarnă 1/2 din crema de ciocolată și se nivelează bine, se toarnă toată crema de brânză și se nivelează, apoi se toarnă restul cremei de ciocolată. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade C, pentru o oră. Se scoate din cuptor și se lasă în tavă, până când se răcește complet. Se încălzesc 100g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 100g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet, se pune într-un poș și se toarnă pe marginile tortului lăsând să curgă ușor, iar restul se toarnă peste tort și se întinde ușor. Se lasă la frigider câteva ore pentru a se întari ciocolata. Se lasă la rece măcar 2 ore și apoi se servește.

Ingrediente Pasca poloneza in 2 culori

400 g brânză de vaci, scursă

100 g mascarpone

80 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

3 ouă

100 g unt la temp camerei (moale)

1 lingură esență de rom

1 lingură esență de portocală

sare

80 g griş

50 g ciocolată neagră 57%-65% (bănuți/tocată)

-Pentru compoziția neagră:

150 g unt la temp camerei (moale)

140 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

1 lingură esență de vanilie

3 ouă

300 ml smântână de gătit 32%

75 g cacao

300 g făină

15 g praf de copt

½ linguriță sare

20g merișoare

150 ml lapte

-pentru glazură:

100 g ciocolată neagră (50% cacao)

100 ml smântână pentru frișcă

Categorii