Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

Reteta culinara Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat din categoria Prajituri. Cum sa faci Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat
Această prăjitură însiropată cu griș și nucă este un desert delicios, cu textură pufoasă, gust intens de nucă și sirop aromat. Se prepară simplu, fără ingrediente complicate, fiind perfectă pentru orice ocazie, de la mesele de sărbătoare până la gustările de weekend. Pentru Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, griș, lapte, ulei, nucă, miere.
Ingrediente Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat: 3 ouă de găină 100 g zahăr tos 100 g nucă măcinată 250 g griș 150 ml lapte 150 ml ulei coajă de portocală și de lămâie esență vanilie 1 plic praf de copt un praf sare Sirop: 150 g zahăr 2 linguri miere 400 ml apă sucul de la o portocalăCum se prepara Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Pune apă într-o cratiță, adaugă sucul de portocale și zahărul. Transferă pe foc și lasă la fiert până obții un sirop. După ce a fiert câteva minute, oprește focul și lasă puțin la temperat. Adaugă mierea și amestecă. Lasă deoparte siropul să se răcească.
Sparge ouăle într-un bol, pune un praf de sare și zahărul și mixează bine până își dublează volumul.
Încorporează uleiul treptat, în fir subțire, mixand continuu. Adaugă coaja de lămâie și de portocală, laptele, grișul, nuca mărunțită și praful de copt. Amestecă bine toate ingredientele. Compoziția trebuie să fie omogenă și mai lichidă decât de obicei la o prăjitură.
Toarnă aluatul în tava de copt.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 40 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura puțin la temperat, apoi portioneaz-o direct în tavă, sub formă de cuburi potrivite. Însiropează prăjitura după bunul plac și presară nucă mărunțită pentru un plus de textură.
Lasă prăjitura la răcit, apoi savurează cu poftă din ea.
Este foarte pufoasă și aromată.
Ingrediente Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat
Ingrediente Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat:
3 ouă de găină
100 g zahăr tos
100 g nucă măcinată
250 g griș
150 ml lapte
150 ml ulei
coajă de portocală și de lămâie
esență vanilie
1 plic praf de copt
un praf sare
Sirop:
150 g zahăr
2 linguri miere
400 ml apă
sucul de la o portocală