Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Reteta culinara Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat din categoria Prajituri. Cum sa faci Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat
Clafoutisul este un desert franztuzesc foarte gustos, cu o textură cremoasă care se prepară foarte ușor. Se pot folosi fructe variate, iese la fel de bun. Pentru acest Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, lapte, căpșuni.
Ingrediente Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat: 500 g căpșuni 3 ouă de găină 100 g zahăr 100 g făină de grâu 200 ml lapte esența de vanilie un praf de sareCum se prepara acest Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu inel detașabil, diametru 24 cm. Preîncălzește cuptorul la 160 de grade C.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și amestecă bine cu ajutorul unui tel. Adaugă esența de vanilie, zahărul și laptele. Amestecă bine toate ingredientele.
La final, adaugă făina în ploaie, amestecând continuu să nu se formeze cocoloașe.
Spală bine și curăță căpșunile de codițe, apoi așază-le în tava de copt. Toarnă compoziția lichidă peste căpșuni.
Coace clafoutisul în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade C, timp de aproximativ 50 -60 de minute.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă clafoutisul la temperat.
După ce s-a răcit, scoate-l din tavă și pudrează-l cu zahăr. Servește o porție generoasă așa simplă sau alături de o cupă de înghețată.
Este foarte aromat și gustos și se prepară ușor.
Ingrediente Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat
Ingrediente Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat:
500 g căpșuni
3 ouă de găină
100 g zahăr
100 g făină de grâu
200 ml lapte
esența de vanilie
un praf de sare