Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din categoria Prajituri. Cum sa faci Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos
În plin sezon al căpșunilor, vă propunem o combinație delicioasă de pandișpan pufos cu cacao, cbudinca de vanilie și căpșuni. Pentru Prăjitura cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos, sunt necesare câteva ingrediente: ouă, zahăr, făină, lapte, praf de budica și căpșuni.
Ingrediente Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos: blat: 6 ouă de găină 6 lg zahăr tos 6 lg făină de grâu 2 lg pline cu cacao un praf de sare 10 gr praf de copt esență de vanilie 1 plic budincă de vanilie 400 ml lapte 2 lg zahăr 300 gr căpșuniCum se prepara Prăjitura cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos:
Pune la încălzit laptele. Lasă-l pe foc până se înfierbântă, apoi amesteca3-4 linguri de lapte cu praful de budincă și toarnă înapoi în cratiță conținutul rezultat. Amestecă și lasă la gătit până se încheagă budinca, apoi ia de pe foc și las-o la răcit.
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Separă gălbenușurile de albușuri în două boluri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și mixează-le foarte bine până se albesc și capătă consistentă. Adaugă zahărul și mixează bine până când bezeaua devine lucioasă. Încorporează gălbenușurile și esența de vanilie.
Amestecă făina cu cacaua și cu praful de copt și adaugă treptat peste compoziția de ouă, amestecând ușor cu ajutorul unei spatule.
Toarnă aluatul rezultat în tava de copt. Pune din loc în loc câte o lingură de budincă, apoi așază cuburi de căpșuni.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 40 de minute.
După ce s-a copt, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit, apoi pudreaz-o cu zahăr.
Este foarte pufoasă și absolut delicioasă.
Ingrediente Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos
Ingrediente Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos:
blat:
6 ouă de găină
6 lg zahăr tos
6 lg făină de grâu
2 lg pline cu cacao
un praf de sare
10 gr praf de copt
esență de vanilie
1 plic budincă de vanilie
400 ml lapte
2 lg zahăr
300 gr căpșuni