Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa faci Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut
Cremșnitul este un desert mult îndrăgit pentru gustul lui bun și textura crocantă. Astăzi îți propunem varianta noastră pentru un cremșnit delicios și ușor de făcut. Pentru acest Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut, sunt necesare câteva ingrediente: aluat foietaj, ouă, lapte, amidon.
Ingrediente Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut: 2 foi aluat de foietaj cu unt 1 litru lapte 200 g zahăr 100 g amidon 5 ouă esență vanilie un praf de sareCum se prepara acest Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut:
Separă albușurile de gălbenușuri.
Într-o cratiță mare, pune gălbenușurile, jumătate din cantitatea de zahăr, esență de vanilie și amestecă bine. Adaugă amidonul și amestecă din nou până se încorporează bine. Toarnă laptele, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe.
Transferă cratița pe foc și lasă la gătit, amestecând continuu. În momentul în care compoziția devine cremoasă și capătă consistență, mai lasă pe foc 2-3 minute, apoi dă-o deoparte.
Într-un bol mare, mixează spumă albușurile și un praf de sare până se albesc și capătă consistență. Adaugă zahărul rămas și mixează până obții o bezea lucioasă. În crema fierbinte de gălbenușuri, încorporează treptat bezeaua, amestecând cu o spatulă. Crema rezultată trebuie să fie pufoasă și aerată. Las-o la răcit.
În tava de aragaz, întinde prima foaie de aluat foietaj, direct cu hârtia în care este rulat. Înțeapă toată suprafața cu o furculiță.
Coace foietajul în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, timp de aproximativ 20 de minute. Procedează la fel și cu a doua foaie de aluat.
După coacere, lasă foile la răcit.
Pregătește un platou la dimensiunea aluatului. Unge baza cu puțină cremă, apoi așază prima foaie și preseaz-o ușor cu mâna. Întinde crema în strag egal pe toată suprafață.
Fărâmițează cea de-a doua foaie de foitaj și presară peste cremă, în strat uniform.
Pune prăjitura la frigider până a doua zi.
Pudreaz-o cu zahăr și servește o porție generoasă din cel mai gustos cremșnit.
Ingrediente Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut
Ingrediente Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut:
2 foi aluat de foietaj cu unt
1 litru lapte
200 g zahăr
100 g amidon
5 ouă
esență vanilie
un praf de sare