CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

Imi plac clatitele. In fel si chip: dulci, sarate, mai subtiri sau mai groase, rotunde sau in forme ciudate... Dar...dantelate? De ce nu? Iar combinatia de dulce-sarat este preferata mea. Va veti convinge... Pentru clatite: Oul impreuna cu praful de sare si coaja de portocala le bati cu ajutorul telului.Adaugi zaharul si apa minerala, continuand sa bati.Faina o torni in ploaie, amestecand rapid, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtii un aluat de consistenta unei smantani subtiri. La final presari putina magie si mai amesteci putin. Torni compozitia in sticla si astupi cu dopul. In tigaia bine incalzita si unsa cu ulei coci clatitele turnate cu sticla, in diferite forme. Se coc foarte repede si le intorci cu grija, ca sa nu se rupa. Montare: Pe fiecare clatita asezi cate o felie de somon, pe care o ungi cu crema de branza si presari castravete tocat marunt. Rulezi cu grija si le impachetezi la capete, ca pe sarmale. Le servesti presarate cu multa dragoste.

Ingrediente CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

1 ou

un praf de sare

1 lingura de zahar

1/2 lingurita coaja rasa de portocale

500 ml apa minerala

2 cani de faina

somon file'

crema de branza de capra

castravete verde

ulei

un strop de magie

multa dragoste

Mai ai nevoie de o sticla de plastic de 500 ml careia ii gauresti dopul in 5-6 locuri.

Categorii