Compot de cirese

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Compot de cirese

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa în apa rece si un praf de sare o jumatate de ora. În cazul în care ciresele au viermi, acestia vor iesi la suprafata. Separat, în borcane, se pun ciresele spalate, zaharul si apa (eu am fiert apa cu zaharul si vanilia si apoi am pus peste cirese). Borcanele se capseaza si se sterilizeaza în baie de aburi. Se lasa 20 de minute, dupa ce apa începe sa fiarba. La final, se verifica daca capacele sunt strânse bine, întorcând borcanul cu capacul în jos, pâna a doua zi, dupa care se pun într-un loc racoros si ferit de lumina. Pofta buna!

Ingrediente Compot de cirese

150 gr zahar

1 l apa

1 kg cirese

sare

3 vanilii

borcane

Categorii