Compot de visine

Reteta culinara din categoria Conserve. Specific Romania. Cum sa faci Compot de visine
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Compot de visine
Dacă dulceața de vișine făcută anul trecut, încă nu s-a terminat, compotul a fost repede mâncat, așa că acum am făcut o nouă porție, nu prea mare, pentru că voi mai face și altele. Am preparat întotdeauna compoturile fără conservanți, după această rețetă de la mămica și s-au păstrat foarte bine, până anul următor. Chiar și acum mai am câteva borcane cu compot de prune, în stare perfectă. Preparate prin sterilizare, sau pasteurizare, compoturile rezistă în timp, iar fructele rămân întregi, cărnoase și bune. Iar un ultim avantaj ar fi acela că prepararea lor nu durează mul timp. Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 6 sticle mari de compot și două mai mici (amândouă, cât o sticlă mare!). Păstaia de vanilie și batonul de scorțișoară se adaugă opțional, la fierberea siropului, dacă doriți un compot mai aromat. Dacă doriți să faceți un compot cu gust absolut natural, atunci eliminați vanilia și scorțișoara din lista de ingrediente. Nu am inclus în timpul pentru preparare perioada în care sticlele cu compot au stat la căldură, pentru pasteurizare (menținerea preparatului la o temperatură peste 80 grade, câtva timp).
Ingrediente Compot de visine
3 kg de vișine altoite
750 grame de zahăr tos
2,5 litri de apă
1 păstaie de vanilie (opțional)
1 baton de scorțișoară (opțional)