Confit de canard (rata conservata)

Reteta culinara Confit de canard (rata conservata) din categoria Conserve. Specific Franta. Cum sa faci Confit de canard (rata conservata)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Confit de canard (rata conservata)
Recunosc ca mi-a fost foarte greu sa traduc numele acestei specialitati frantuzesti. De aceea am lasat-o in original. Confit-ul e o metoda de a conserva carnea bine cunoscuta si la noi. In acelasi mod punea bunica carnea de porc, in untura si o pastra pana vara intr-o oala mare (ii zicea garnitza) sau chiar in borcane de sticla. La francezi lucrul asta se face din rata (de, fiecare cu porcul lui).
Ingrediente Confit de canard (rata conservata)
2 pulpe de rata
3-4 linguri de sare mare
500 ml grasime de rata (eu nu am gasit si am pus ulei de masline)
2 catei de usturoi
1 crenguta de rozmarin
1 crenguta de cimbru