Conopida cu sos alb cu branza ( bechamel )
Nu stii ce garnitura sa alegi pentru cina ? Uite aici o idee. Aceasta garnitura este foarte des intalnita in Belgia.
Instructiuni de preparare Conopida cu sos alb cu branza ( bechamel )
Puneti buchetelele de conopida la fiert in apa cu sare pt 12-15 minute apoi o lasati la scurs.
Intre timp topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina si amestecati energic. Luati craticioara de pe foc si treptat adaugati laptele iar apoi branza rasa. Continuati sa amestecati si puneti cratita inapoi la foc mic pana cand sosul s-a ingrosat atat cat doriti. Condimentati cu un praf de nucsoara, sare si piper ( de preferinta alb ) si serviti deasupra conopidei.
Ingrediente Conopida cu sos alb cu branza ( bechamel )
1 conopida mica
50 gr faina
50 gr unt
o cana cu lapte
50 gr branza rasa ( nu branza alba ci gouda, emmentaler etc )
nucsoara
sare si piper