Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece
Reteta culinara din categoria Conserve. Specific Kazacstan. Cum sa faci Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece
La o piata de langa Arad, am gasit niste prune tocmai bune pentru aceasta reteta. Vanzatoarea mi-a zis ca e un soi unguresc, insa nu am retinut denumirea lui .Am vazut astfeli de pruni mai la toate casele din zona ,plini de prune de rupeau cregile de multe ce erau. Prunele nu sunt mari, miezul galben, pulpa ferma. Si, cel mai important lucru, samburele se scoate usor, neaderent. Exelente pentru preparatul meu. Va prezint un alffel de aperitiv i-as spune eu, ce isi merita locul pe mesele festive si la ocazii mai speciale. Cu acest preparat cuceriti cu siguranta musafirii sau poate fi si un cadou excelent daca mergeti la rude sau in vizita. Varianta de astazi este fara sterilizare, adica la rece. Cu cealalta varianta de conservare cu sterilizare voi reveni cat mai curand, cand mai gasesc prune. Cantitatea este pentru un borcan de 3 litri. Pentru Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece sunt necesare ingredientele urmatoare: prune, foi dafin, sare, gogosari, usturoi, menta.
Ingredientele pentru Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece 1 ,5 k-2 kg prune 2-3 foi dafin 2 linguri sare neiodata 2 pahare (250ml) otet de mere 4% daca nu aveti ,puteti folosi si din vin apa de izvor 2-3 pahare (250 ml) Umplutura: 2 gogosari potriviti 5 catei de usturoi o legatura menta 1/2 lingura sare neiodata 1/2 lingurita piperIata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece
Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii.
M-am apucat de umplutura.
Intr-un castron, am adaugat gogosarul, usturoiul, menta tocat totul marunt la cutit, am asezonat cu sare si piper.
Am inceput sa umplu prunele cu aceasta compozitie pana la ultima.
La fundul borcanului am pus o foaie de dafin, apoi am asezat prunele umplute pana am umplut borcanul, la sfarsit am adaugat cealalta foaie de dafin.
Am dizolvat sarea in apa, am turnat-o peste prunele din borcan, apoi am adaugat si otetul.
Se acopera cu capac de plastic sau in cazul meu legat cu celofan.
Se da la racoare. Se poate consuma deja dupa 2 saptamani.
Vezi si reteta de Salata de gogonele verzi la borcan
Ingrediente Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece
Ingredientele pentru Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece
1 ,5 k-2 kg prune
2-3 foi dafin
2 linguri sare neiodata
2 pahare (250ml) otet de mere 4% daca nu aveti ,puteti folosi si din vin
apa de izvor 2-3 pahare (250 ml)
Umplutura:
2 gogosari potriviti
5 catei de usturoi
o legatura menta
1/2 lingura sare neiodata
1/2 lingurita piper