Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Reteta culinara Cordon bleu cu dovlecei la cuptor din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Cordon bleu cu dovlecei la cuptor
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cordon bleu cu dovlecei la cuptor
Vă invit să încercați și voi această rețetă. Deși e puțin mai migăloasă, se face foarte ușor. Fetele mele au fost foarte încântate și m-au întrebat când o mai pregătesc. Eu m-am inspirat de la Rocsi și îi mulțumesc pentru rețetă și o pup.
2 dovlecei 4 ouă 9 felii de șuncă 18 felii de cașcavcal faină albă pesmet sare piper boia de ardei dulce pudră de usturoi 1 lingura ulei de măslineSe spală dovleceii, se șterg cu niște șervețele și se curăță. Se taie felii subțirele cu un cuțit, se presară cu sare și se lasă într-o sită pentru 20 de minute. Se scot pe un tocător și se șterg cu servețele, de surplusul de apă. Într-un bol se bat ouăle spumă cu sare și piper. În alt bol se amestecă pesmetul cu sare, piper, boia dulce și puțină pudră de usturoi. Făina albă se pune pe altă farfurie. Se montează pe un tocător cordonul. Se așează o felie de dovlecel, una de șuncă, una de cașcaval și iar una de dovlecel, de preferat să aibă mărimea celei de jos. Se procedează astfel până se termină feliile de dovlecel. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare și se unge cu o lingură de ulei. Se ia fiecare pachet format, se trece prin făină, ou bătut și pesmetul cu condimente. Se așează în tavă, unul lângă altul. Se introduce tava în cuptorul încins, la 200 de grade C, pentru 25 de minute, până se rumenesc frumos. Când sunt gata, se scot din cuptor. Se feliază și se servesc. Noi i-am servit cu salată de sfeclă roșie, dar îi puteți servi simpli, cu salată, cu murături sau cum preferați.
Ingrediente Cordon bleu cu dovlecei la cuptor
2 dovlecei
4 ouă
9 felii de șuncă
18 felii de cașcavcal
faină albă
pesmet
sare
piper
boia de ardei dulce
pudră de usturoi
1 lingura ulei de măsline