Cornulete fragede cu gem

Reteta culinara Cornulete fragede cu gem din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cornulete fragede cu gem

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornulete fragede cu gem

 

Doar voi,bucatarasii,sunteti vinovati pentru acest desert.Pai cand vezi pe site ca sunt postate atatea retete de cornulete te apuci de framantat:)))))),ca sa nu mai spun ca am eu un dragalas de nepotel "micut"care le devoreaza   

 

INGREDIENTE
1,200 kg. faina 700 g. untura 200 g. smantana cu 30%grasime 200 ml apa minerala 2 oua coaja rasa de la o lamaie 2 plicuri zahar vanilat 1 plic drojdie uscata un praf de sare(cat un vf. de cutit) zahar pudra pentru pudrat cornuletele UMPLUTURA 2 borcane gem de prune 300 g, nuca macinata mare 1 plic zahar cu rom

Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in gar facem o gropita .

Punem ouale,sarea si drojdia amestecand usor cu mana.

Adaugam aromele,smantana,untura si apa minerala amestecand dupa fiecare pentru incorporae.

Faina ramasa o adaugam ,cate putin,famantand pana obtinem un aluat care nu se lipeste de mana.

Se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider .

Scoate aluatul din frigider si ia din el cate o bucata.

Infaineaza blatul pe care intinzi foaia de aluat cam de 5 mm. grosime.

Scoate gemul din borcan,amesteca-l cu nuca si zaharul cu rom.

Foaia de aluat se imparte in bucati patrate pe care se pune gem.

Ruleaza cornuletul si pune-l in tava tapetata cu hartie de copt.

Cand tava este plina se da la cuptorul incins la 160 grade.

Cand cornuletele s-au rumenit usor se scot din cuptor ,se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Din intreaga cantitate au iesit 4 tavi mari de la aragaz.

Se servesc reci.

Ingrediente Cornulete fragede cu gem

1,200 kg. faina

700 g. untura

200 g. smantana cu 30%grasime

200 ml apa minerala

2 oua

coaja rasa de la o lamaie

2 plicuri zahar vanilat

1 plic drojdie uscata

un praf de sare(cat un vf. de cutit)

zahar pudra pentru pudrat cornuletele

UMPLUTURA

2 borcane gem de prune

300 g, nuca macinata mare

1 plic zahar cu rom

Categorii