Cornuri de brutar

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cornuri de brutar

A facut aluatul in masina de paine, a pu de cu seara in ea, apa, uleiul, sarea, zaharul , apoi faina neaparat cernuta si deasupra drojdia, a programat masina in asa fel ca la 8 dimineata sa fie aluatul gata framantat si dospit.

A rasturnat aluatul frumusel pe masa de lucru unsa cu ulei, l-a impartit in 8-9 bucati cat de cat egale si am procedat la manevrarea lor cum a vazut pe site la Laura. Fiecare bucata se aplatizeaza cu mana, se unge cu ulei apoi se ruleaza si ruloul obtinut se rasuceste si se innoada.

Dupa ce se termina de innodat toate bucatile se iau iar de la inceput pentru formarea de cornuri, prima innodata o sa fie primul corn. Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati.

Incepand din partea lata se ruleaza cornurile, a umplut cateva cu finetti . Cornurile astfel formate se pun in tava pe hartie de copt, se pensuleaza cu galbenus de ou indoit cu cateva picaturi de apa spoi se presara deasupra ce se doreste, a pus zahar brun.

Le-a lasat 5-10 minutele la loc cald langa cuptorul incins apoi le-a bagat la copt pentru 20-25 de minute la foc aproape mediu.

Ingrediente Cornuri de brutar

300 ml apa calduta

500 de grame de faina

4 linguri de supa pline cu ulei

1 lingura cu zahar

1 lingurita de sare

1 lingura rasa de drojdie granulata

mai trebuie:

ulei pentru uns

sare grunjoasa pentru presarat

galbenus (sau ou) pentru deasupra

Categorii