Cozonac cu mac si martipan

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cozonac cu mac si martipan

Framantai un aluat pe care il lasati o ora la crescut la loc cald.

umplutura: martipanul il dati pe razatoare sau il maruntiti in robot. Adaugati macul si zaharul.

Laptele il adaugati treptat pana obtineti ca o crema totul.

Dupa ce aluatul a crescut, intindeti o foie, adaugati umplutura si rulati. Lasati cozonacul sa mai creasca putin in forma. Il ungeti cu galbenus batut cu putin lapte.

Il dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 45 de minute.

Ingrediente Cozonac cu mac si martipan

Pentru aluat:

500 g faina

250 ml lapte

1/2 lingurita sare

60 g zahar

20 g drojdie proaspata

100 g unt

Pentru umplutura:

150 g martipan

100 g mac

5 linguri lapte

50 g zahar

Categorii