Crema de cafea
Instructiuni de preparare Crema de cafea
Pentru esenta de cafea, se fierb o lingura cu vîrf de calea naturala macinata si o lingura cu vîrf de cicoare în 150 ml apa, 5-6 minute.
Se lasa sa se aseze 10 minute, apoi se filtreaza prin tifon, asezat pe o strecuratoare, cu un strat subtire de vata deasupra. Se masoara 4?8 linguri cu esenta pentru galbenusuri si 2 linguri (30 ml) pentru oua întregi.
In caz ca se foloseste nescafe, se pun 4 linguri cu apa pentru 4 galbenusuri si 2 linguri cu apa pentru ouale întregi cu care se bate compozitia pe aburi; cafeaua se adauga imediat, dupa ce s-a luat lighenasul de pe aburi.
Untul se adauga cum s-a aratat în reteta precedenta sau la Crema universala de vanilie“.
Ingrediente Crema de cafea
4 galbenusuri sau 2 oua întregi,
140 g zahar,
200 g unt,
4 linguri esenta de cafea pentru galbenusuri sau apa în loc de esenta de cafea si 50 g nescafe