Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat

Reteta culinara Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat din categoria Supe. Specific Franta. Cum sa faci Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat
Iata o reteta foarte simpla de facut. Am folosit mazare proaspata, culeasa, curatata si congelata imediat. Cu cat mai repede o congelam, cu atat va ramane proaspata si-si va pastra vitaminele. Nu ezitati sa congelati si sa faceti provizii. Mazarea a devenit un trend in bucatariile din Franta in timpul lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare. Gradinarul lui cultiva mazare in gradina de la Versailles, iar regele devenise obsedat de aceasta leguma pe care o cerea tot mai des in felurile de mancare. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/crema-de-mazare-cu-ou-posat-si-bacon.html
Ingrediente Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat
300 g de mazare boabe
1 l de supa de pui (1 kub +1 l de apa fiarta)
6 felii fine de bacon
1 ceapa verde taiata marunt
cateva frunze de telina
paprika, piper
3 oua proaspete
1 lingura otet
1 lingura de sare marina