Crema pasticcera (de patiserie)

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Crema pasticcera (de patiserie)

Galbenusurile se freaca cu zaharul timp de 5 minute, se adauga apoi,faina, untul si sarea si se continua frecarea. Se incalzeste laptele in care se pune vanilia si coaja rasa de lamaie (dupa gust) si se amesteca (turnand in fir subtire), cu crema de oua si unt, amestecand incontinuu pe foc, ca sa nu se prinda de vas. Crema se poate folosi la umplerea torturilor sau a prajiturilor din foi. Ca sa fie putin mai deosebita se pot adauga in crema 100 g visine taiate marunt.

Ingrediente Crema pasticcera (de patiserie)

3 oua

100 g faina

150 g unt

150 g zahar

un praf de sare

1/2 l lapte

1 plic vanilie

coaja rasa de lamaie.

Categorii