Crepe normandie cu sos cuberdon

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Crepe normandie cu sos cuberdon

Ne ocupam mai intai de compotul de mere. Se taie merele cubulete, se dau prin ulei sau prin untul de gatit, apoi se pun intr-o craticioara,si se presara zaharul deasupra. Adaugam zeama de lamaie, si cojile, taiate fasii. Intr-o punguta pt ceai punem semintele de anason si scortisoara, si asezam punguta deasupra merelor. Putem sa le coacem la cuptor, la 200° pt.45 de minute, amestecand regulat, sau sa le inabusim la foc mic (asa cum am facut eu in cazul de fata, ca sa economisesc timp) Pregatim aluatul pt. clatite, dupa metoda clasica. Faina intr-un bol, facem o gropita la mijloc unde punem oaule. Amestecam bine-bine, apoi adaugam uleiul si laptele, apa cu bule (ajuta mult sa iasa clatitele pufoase) si calvados-ul, sarea...si avem un frumusel aluat pt. clatite (eu am folosit jumatate din ingrediente) Prajim clatitele in foarte putin ulei sau unt de gatit....tigaia trebuie doar unsa cu grasime (sau plita de facut clatite)Presaram zahar pudra, si ornam cu putin sos cuberdon...nu prea mult... Incercam sa punem merele intr-un turnulet (mie nu prea mi-a iesit). Adaugam puuuutiiina frisca, din nou cuberdon, si VOILA!

Ingrediente Crepe normandie cu sos cuberdon

Ingrediente:

Pt clatite:

250g faina

3 oua

250ml lapte

250ml apa minerala (carbogazoasa)

2 linguri ulei

un varf de cutit de sare

1-2 linguri de calvados sau orice alt brandy va place

Pt. compotul de mere:

3 mere Granny Smith

2-3 Jonagold

2 linguri de zahar

sucul de la jumatate de lamaie

o lingurita seminte de anason verde

1 lingurita de scortisoara pisata sau un betigas (ras, daca vreti sau intreg)

Cojile de la jumatea de lamaie folosita pt.suc

2 linguri de ulei sau unt de gatit

Categorii