Croissant

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Croissant

Topim drojdia in apa la temperatura camerei,amestecata cu zaharul.O turnam peste faina,si framantam 10 minute.Dupa aceste 10 minute adaugam aluatului 25 g unt si 8 g de sare, si mai framantam 10 minute.Punem aluatul intr-un castron , il acoperim cu folie de plastic si il dam la frigider imediat.Il lasam pentru 6 ore.Voi explica si eu pe etape si prin poze. Scoatem un pachet de unt rece de la frigider , il presaram bine cu faina,si il punem intre 2 folii de plastic.2.Il batem cu facaletul,pana il aplatizam intr-o foaie care trebuie sa fie 2/3 din lungimea aluatului,si cca 3 cm mai mica decat latimea.

Dam untul la frigider.. Rasturnam aluatul pe masa de lucru pudrata cu faina si il framantam putin cat sa iasa aerul din el.Il intindem cu facaletil intr-un dreptunghi de cca 1 cm inaltime4. Scoatem untul de la frigider si il pozitionam peste aluatul intins.Va trebui sa ocupe 2/3 din acesta,si aveti grija sa lasati macar 1-2 cm liberi pe margini,pentru a putea sigila untul inauntrul aluatului.

Pliem partea de aluat libera peste partea cu untul.Suprapunem peste partea abia pliata partea ramasa cu untul.Intoarceti aluatul la 90 grade,asigurandu-va ca partea deschisa a pachetului este in dreapta voastra.Presati cu degetele marginile aluatului pentru a sigila untul inauntru. Acum bateti aluatul cu facaletul,pentru a distribui bine untul in aluat,iar apoi intindeti un dreptunghi cu latura scurta in fata voastra, cu grosimea de cca 8 mm.Pliem spre centru partea inferioara a dreptunghiului.

Apoi partea superioara.. Intoarcem dion nou aluatul la 90 grade si tot cu partea deschisa a pachetului in dreapta voastra.Sigilati cu degetele,acoperiti cu folie de plastic,puneti aluatul pe o farfurie mare si dati la frigider pt 40 minute. Scoateti aluatul din frigider .Indepartam folia de plastic si incepem urul simplu. Intindeti din nou un dreptunghi cu latura scurta in fata voastra,de grosimea de 8 mm.

Ingrediente Croissant

500 g faina 000

20 g drojdie proaspata

275 ml apa

60 g zahar

8 g sare

25 g unt

250 g unt pentru tourage

1 ou pentru uns

Categorii