Croissant
Instructiuni de preparare Croissant
Intr-un bol se amesteca: faina, sarea, zaharul si drojdia urmeaza lichidele, apoi untul aluatul obtinut se rastoarne pe o masa usor infainata, se formeaza o bula de aluat care se pune intr-un bol curat, se acopera si se lasa peste noapte in frigider.
Aluatul se lasa in frigider pana sunteti gata sa-l laminati untul rece de la frigider, se taie in bucati mici si se freaca cu faina pana aveti o pasta fara cocoloase.
Pe o foaie de silicon/hartie de pergament se formeaza un dreptunghi din pasta cu unt de 1,25cm grosime, ca sa nu va murdariti mainile, acoperiti untul cu folie de plastic si modelati prin ea.
Ingrediente Croissant
595g faina
1+3/4 lingurite sare (11g)
1 lingura de drojdie uscata instant (9g)
1/4 cup (56.5) zahar
3/4 cup + 2 linguri (198g) lapte rece
1 cup (227g) apa rece (de la robinet e ok)
2 linguri (30g) unt moale
Blocul de unt
340 g unt
2 linguri (16g) faina pt paine